Het verwijderen van couperose is niet eenvoudig. Cremes tegen couperose werken naar mijn mening en ervaring niet. Een effectieve couperose behandeling is het laten laseren van de couperose met IPL. Voor een overzicht van lasers bij couperose kun je hier kijken.

IPL (Intense Pulsed Light ) is (in ieder geval voor mij) een goed wapen in de strijd tegen roodheid als gevolg van gebroken bloedvaatjes. Bij IPL wordt de couperose (als gevolg van bijvoorbeeld) ontstekingen behandeld. De vaatwanden gaan door de warmte van het licht stollen. Het resultaat is minder zichtbare vaatjes en dus minder roodheid.

Een IPL behandeling voor behoorlijke couperose kost al gauw meer dan 100 Euro. De meeste mensen met rosacea hebben toch wel minimaal 4, misschien meer behandelingen nodig voor een zichtbaar resultaat. De zorgverzekering vergoedt niet altijd de behandeling, dus vraag dit na voordat je ermee begint.

Als je je couperose wilt laten behandelen met IPL is het handig om onderstaande te weten:

Draag geen make up voordat je je laat behandelen. Het is voor een goed resultaat belangrijk dat het verschil in kleur tussen de rode huid en de gewone huid zo duidelijk mogelijk is. Hetzelfde geldt voor zonnen en bruin worden in je gezicht.

De behandeling kan pijnlijk zijn. Het voelt alsof er een elastiekje tegen je huid aan knapt. Hoe roder, hoe meer pijnlijk is mijn ervaring. Daarom vraag ik of ze beginnen met de minst rode oppervlakte te beginnen en te eindigen met de meest rode oppervlakte. Op deze manier is het gemakkelijker vol te houden. Als het echt pijnlijk ben ik al bijna klaar. Een enkele keer kan je een blauwe plek oplopen. Deze zijn meestal na een dag of 10 weer weg. Hou hier wel rekening mee, en ga niet voor een behandeling als je een paar dagen later een belangrijke afspraak hebt en er een beetje goed uit wilt zien.

 

Na een behandeling ziet het er eerst veel erger / roder uit. Maar dat trekt weer weg. Bij mij duurt het enkele uren, maar het kan ook langer duren.

Zorg voor een goede bescherming tegen de zon na een behandeling in verband met kans op hyperpigmentatie.

Na een behandeling is het belangrijk dat je er voor zorgt dat je triggers mijdt, en niet naar de sauna etc gaat. Alles wat de vaten uitzet kan de behandeling ongedaan maken.

Verwacht niet teveel van 1 behandeling met IPL. Ik zag pas na maanden en meerdere behandelingen (5) echt verschil.

Waar kan je het laten doen?

Sommige ziekenhuizen, verder kan je terecht bij priveklinieken en soms ook schoonheidsspecialisten. Vraag wel altijd aan degene die de behandeling gaat doen of hij/zij ervaring heeft met IPL bij rosacea. Rosacea- huid is super gevoelig en het laatste wat je wil is dat het erger wordt, of dat je met andere schade zit.

Je kunt altijd aan je dermatoloog vragen of hij/zij een betrouwbaar adres weet.

 

 

Ook ervaring met IPL bij rosacea / couperose? Laat een reactie achter...

 

RE: Couperose behandeling met IPL-mijn ervaringLies 03-04-2014 22:53
Hoi Carla,

Ik heb de stap nog niet gezet om het aan te durven om het te laten laseren.
Nu ik lees wat jij schrijft maakt het me toch wel een beetje bang.
Hoe is het nu met je huid?
Mag ik vragen waar jij je hebt laten behandelen/laseren?

Groetjes Lies
 
RE: Couperose behandeling met IPL-mijn ervaringCarla 08-11-2013 12:42
Nou, ben net voor de eerste keer geweest. Het deed veel pijn en ik heb nu een opgezwollen gezicht en blauwe plekken. Maak me wel zorgen nu en ben opzoek naar informatie. Hoe lang kan zoiets duren en gaat het wel weer weg. pff zit zo van had ik het nu maar niet gedaan...
 
  RE: Couperose behandeling met IPL-mijn ervaringMarjolein 31-03-2013 13:36
Lies zei:
Hallo,

Ik ben er ook over aan het nadenken om te gaan laseren.
Heb erg rode kleur maar camoufleer het momenteel anders ziet het er echt niet uit.
Nou vraag ik me af na heeeeel veel te hebben gelezen of iemand misschien weet wat een goed adres is om te laseren want er zijn er zo enorm veel.
Ik vind het heel belangrijk dat ze echt verstand hebben van een supergevoelige huid zodat het risico op complicaties zo miniem mogelijk is.

Alvast bedankt.

Groetjes Lies


Hoi Lies. Ik woon zelf niet in regio, maar ik heb het laten doen bij een huidkliniek die verbonden is aan de dermatologie afdeling van het ziekenhuis. Daar had ik het meeste vertrouwen in.
(WZA in Assen.)
Ik krijg de induk dat dit ook zo'n soort constructie is: laser-centrum.nl/
Maar een risico is er altijd, wie het ook doet. Succes in ieder geval!
 

 adres in gelderland of overijsselLies 27-03-2013 23:13

Hallo,

Ik ben er ook over aan het nadenken om te gaan laseren.
Heb erg rode kleur maar camoufleer het momenteel anders ziet het er echt niet uit.
Nou vraag ik me af na heeeeel veel te hebben gelezen of iemand misschien weet wat een goed adres is om te laseren want er zijn er zo enorm veel.
Ik vind het heel belangrijk dat ze echt verstand hebben van een supergevoelige huid zodat het risico op complicaties zo miniem mogelijk is.

Alvast bedankt.

Groetjes Lies
 

  RE: Couperose behandeling met IPL-mijn ervaringMarianne 16-11-2012 13:21

Ik ben ga nu ook met mn 5e behandeling verder.
Ik zie al wel veel verschil, maar wil het toch nog nét wat minder rood zodat het er natuurlijk 'rood' uitziet.
 
 


Reacties  

#1 Fien 26-04-2016 13:00
Ik zocht wacht informatie op het internet en toen kwam ik bij dit forum uit. Ik zie dat het bericht tamelijk oud is...maar ik wil graag ook mijn ervaring delen. Misschien dat iemand er iets aan heeft.

Tegenwoordig zijn er hele goede technieken en methoden om couperose te behandelen. Zelf heb ik ook meerdere behandelingen gehad bij Dr. Frodo. Ook hier werken ze met een IPL laser. Er zijn inderdaad meerdere behandelingen nodig. Het resultaat kan ook een tijdje op zich laten wachten maar in mijn geval was het echt een grote verbetering. Sinds ik mijn 4de behandeling gehad heb is de roodheid een stuk verminderd. Soms hoor ik ook minder succesvolle verhalen, maar dit ligt meestal aan de werkwijze van kliniek/ziekenh uis. Het is belangrijk om voor een kliniek te kiezen met ervaring, de juiste apparatuur en goede voor en nazorg. ..Heb je last van couperose? Laat je informeren voor een laserbehandelin g. Je zult er geen spijt van krijgen!

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen