Couperose behandeling met IPL-mijn ervaring

Het verwijderen van couperose is niet eenvoudig. Cremes tegen couperose werken naar mijn mening en ervaring niet. Een effectieve couperose behandeling is het laten laseren van de couperose met IPL. Voor een overzicht van lasers bij couperose kun je hier kijken.

IPL (Intense Pulsed Light ) is (in ieder geval voor mij) een goed wapen in de strijd tegen roodheid als gevolg van gebroken bloedvaatjes. Bij IPL wordt de couperose (als gevolg van bijvoorbeeld) ontstekingen behandeld. De vaatwanden gaan door de warmte van het licht stollen. Het resultaat is minder zichtbare vaatjes en dus minder roodheid.

Een IPL behandeling voor behoorlijke couperose kost al gauw meer dan 100 Euro. De meeste mensen met rosacea hebben toch wel minimaal 4, misschien meer behandelingen nodig voor een zichtbaar resultaat. De zorgverzekering vergoedt niet altijd de behandeling, dus vraag dit na voordat je ermee begint.

Als je je couperose wilt laten behandelen met IPL is het handig om onderstaande te weten:

Draag geen make up voordat je je laat behandelen. Het is voor een goed resultaat belangrijk dat het verschil in kleur tussen de rode huid en de gewone huid zo duidelijk mogelijk is. Hetzelfde geldt voor zonnen en bruin worden in je gezicht.

De behandeling kan pijnlijk zijn. Het voelt alsof er een elastiekje tegen je huid aan knapt. Hoe roder, hoe meer pijnlijk is mijn ervaring. Daarom vraag ik of ze beginnen met de minst rode oppervlakte te beginnen en te eindigen met de meest rode oppervlakte. Op deze manier is het gemakkelijker vol te houden. Als het echt pijnlijk ben ik al bijna klaar. Een enkele keer kan je een blauwe plek oplopen. Deze zijn meestal na een dag of 10 weer weg. Hou hier wel rekening mee, en ga niet voor een behandeling als je een paar dagen later een belangrijke afspraak hebt en er een beetje goed uit wilt zien.

Na een behandeling ziet het er eerst veel erger / roder uit. Maar dat trekt weer weg. Bij mij duurt het enkele uren, maar het kan ook langer duren.

Zorg voor een goede bescherming tegen de zon na een behandeling in verband met kans op hyperpigmentatie.

Na een behandeling is het belangrijk dat je er voor zorgt dat je triggers mijdt, en niet naar de sauna etc gaat. Alles wat de vaten uitzet kan de behandeling ongedaan maken.

Verwacht niet teveel van 1 behandeling met IPL. Ik zag pas na maanden en meerdere behandelingen (5) echt verschil.

Waar kan je het laten doen?

Sommige ziekenhuizen, verder kan je terecht bij priveklinieken en soms ook schoonheidsspecialisten. Vraag wel altijd aan degene die de behandeling gaat doen of hij/zij ervaring heeft met IPL bij rosacea. Rosacea- huid is super gevoelig en het laatste wat je wil is dat het erger wordt, of dat je met andere schade zit.

Je kunt altijd aan je dermatoloog vragen of hij/zij een betrouwbaar adres weet.

Reviews

Reviews van IPL behandelingen voor onder andere couperose / roodheid kun je op de Engelstalige site realself lezen.

Gerelateerde artikelen

  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • Facebook

Ook ervaring met IPL bij rosacea / couperose? Laat een reactie achter...

Plaats reactie

Laat weten wat je denkt..

Beveiligingscode
Vernieuwen