Oorzaak rosacea eindelijk ontdekt, of toch niet?

Opnieuw zijn allerlei nieuws artikelen op internet te vinden dat onderzoekers eindelijk de oorzaak ontdekt hebben van rosacea. Ditmaal wordt de demodex mijt aangewezen als schuldige. Of liever gezegd, de Bacillus oleronius, een bacterie de de mijt bij zich draagt. Deze bacterie zorgt voor de ontstekingsreactie die bij rosacea hoort. Maar we lezen toch al jaren over demodex als oorzaak van rosacea? Ja inderdaad. Het is ook een conclusie die getrokken wordt op basis van “review” onderzoek. Ze hebben een groot aantal studies bekeken naar de relatie tussen demodex en rosacea en geen nieuw onderzoek gedaan. Het is dan ook eigenlijk geen nieuws.

In hun artikel staan een aantal “feiten” die mogelijk wel interessant zijn, namelijk dat farmaceutische bedrijven bezig zijn met het ontwikkelen van medicijnen tegen de demodex mijt. Dat antibiotica geen effect hebben op demodex zelf, maar wel op de bacterie die de demodex bij zich draagt. Bovendien zeggen de onderzoekers dat voeding een belangrijke rol speelt. Vooral voeding met veel vet. Demodex leeft van talg (huidsmeer) en dode huidcellen. Uit recente onderzoeken blijkt dat het huidsmeer van mensen met rosacea anders is dan die van mensen zonder rosacea. Normaal huidsmeer leidt tot minder wildgroei aan demodex en dus is gezond eten belangrijk om de demodex populatie onder controle te houden. Behalve geen vet eten wprden er verder geen dieet adviezen gegeven.

Een detail wat ook genoemd wordt is dat de demodex geen anus heeft, en alles wat hij eet komt pas uit de mijt als hij in staat van ontbinding verkeerd.(!) Ook leven ze gedurende de dag in de huid en komen als het donker wordt naar de oppervlakte om te paren.

Bron

Bron

Gerelateerde artikelen

  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • Facebook

Plaats reactie

Laat weten wat je denkt..

Beveiligingscode
Vernieuwen